Sunday, October 25, 2015

Писахме за непознатите други (бежанците)

...

Учебните занятия във факултета все още не бяха започнали, но първата ни академична задача за профил "Печат" беше налице. Репортаж.

От 9 до 28 септември, София си имаше своето Непознато пространство, където да се  представят историите на "непознатите други"-онези, които бягат от войната, но и онези, които трябва да ги приемат. Това всъщност беше изложбата, част от  фестивал Фотофабрика, озаглавена "Непознатият друг". Тя беше  посветена на бежанците, които идват в  България, за да  търсят сигурност, но и на българите, които трябва да  ги приемат в своите градове и села, в своите общности.

Всъщност, по програма изложбата беше до 28 септември, но на практика Непознатото пространство продължи да съществува по-дълго. Явно хората са били жадни да се сблъскат с тези хора и съдбите им. Да се срещнат с тях извън рамките на телевизионните екрани и отвъд цифрите в статистиката. На едно по-близко до личната среща ниво.

Нашата задача беше да посетим изложбата, а след това да напишем репортаж за нея. Указанията на преподавателя ни бяха да следим личните си преживявания и усещания.

Всеки един от нас посети мястото, преживя го, описа го. Можете да  проследите нашите преживявания, мнения и убеждения-в следващите текстове.

Приятно четене!

Повече информация за изложбата на сайта на проекта. 

No comments:

Post a Comment