Thursday, November 5, 2015

Част от нас писаха за българи you-nazi (юнаци),а друга - за "избори"

В седмицата когато България беше ВОЛЕЙБОЛ, а опиянението от блестящото представяне на нашите момчета караше хората да се чувстват като през 94-та година и"Българи Юнаци!!!" разцепваше въздуха, но след това всички надежди останаха попарени, предложенията за тема по която да пишем нямаше как да подминат всичко това. Оказа, че колегите нямат намерение да пишат само за волейбол, дори не само за спорт. Учудващо и радващо разнообразие от интерпретации на оригиналната заигравка с думи - българи you-nazi - това видяхме като резултат от изпълнението на задачата. 

Този път обаче ни беше даден и избор.. да пишем и за "изборите". Пак стана заигравка с думи, почти неумишлена. Дадена ни беше алтернатива, защото не всеки се интересува от спорт или пък може да пише за него. Та.. имаше доволно много колеги, които бяха писали и за тогава предстоящите местни избори и референдум. Получи се чудесна смесица от текстове, чиито идеи се преплитаха, воюваха едно с друго или пък си подаваха ръка съзаклятнически. 

Вижте какво написахме за юнашкото, за спорта, за победите, загубите, за правото на избор и липсата на избор и още много - в следващите текстове.


Приятно четене!


Александра Джермова 

No comments:

Post a Comment